nieuws

SEFD komt met ervaringscertificaat op WFT-niveau

Archief

De Stichting Examens Financiële Dienstverlening (SEFD) start 1 januari met Erkenning van Verworven Competenties (EVC), een nieuw beoordelingsinstrument voor assurantiemedewerkers die jarenlange werkervaring hebben maar soms niet over WFT- diploma’s beschikken. Na een reeks assessments en toetsen door de SEFD krijgen deze medewerkers een ervaringscertificaat, waaraan door het CDFD dezelfde waarde wordt toegekend als aan een WFT-diploma.

SEFD komt met ervaringscertificaat op WFT-niveau

"Werkgevers kunnen hun medewerkers bij ons via een aantal assessments laten beoordelen, waarbij hun kwaliteiten worden getoetst door onze speciaal daarvoor aangetrokken assessoren", zegt coördinator Marina van 't Klaphek van de SEFD. Na afloop van de procedure ontvangen zij het EVC-certificaat, waarin al hun competenties en vaardigheden zijn vastgelegd. Hoewel EVC officieel 1 januari van start gaat, heeft al een handvol bedrijven belangstelling getoond. "We zijn zelfs al gestart met de assessments", aldus Van 't Klaphek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.