nieuws

NorthWest verkoopt via uitvaartverzorgers

Archief

De pas opgerichte Nederlandse Associatie voor Uitvaartadvies (Navu) schakelt uitvaartondernemers en -verenigingen in bij de verkoop van uitvaartpolissen. Een tweedaagse cursus volstaat. Volgens directeur Roland Veenhuizen van NorthWest, de verzekeraar achter de polissen, is de constructie doorgesproken met de AFM en legaal bevonden.

NorthWest verkoopt via uitvaartverzorgers

Navu-directeur Bert Borst bevestigt de toestemming van de AFM.

De uitvaartondernemers worden verbonden bemiddelaars. Zij krijgen een tweedaagse verkooptraining. De Navu zegt de aanvraag voor de vergunning van de AFM te regelen, adviesprotocollen te leveren en toe te zien op naleving. De kosten voor de polisverkopende uitvaartverzorger bedragen eenmalig € 2.000 en maandelijks € 250. Het portefeuillerecht komt bij de uitvaartondernemer te liggen; er zijn er nu tien actief voor de Navu.
Concurrerende uitvaartverzekeraars hebben hun twijfels bij de constructie. "Als dit kan, komt er nog een hele markt open te liggen", laat Dela verontwaardigd weten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.