nieuws

Kwart miljoen onverzekerde auto’s op de weg

Archief

Op dit moment rijden er circa 250.000 motorrijtuigen op de Nederlandse wegen waarvoor geen aansprakelijkheidsverzekering is gesloten. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) start in oktober met een actie om dit aantal terug te dringen.

Kwart miljoen onverzekerde auto’s op de weg

De RDW zal de eigenaren van de als onverzekerd geregistreerd staande auto's aanschrijven, zodat zij zich alsnog kunnen verzekeren of hun gegevens kunnen laten corrigeren.
Volgens nicheverzekeraar Rialto gaat het hierbij voor een groot deel om mensen bij wie bijzondere omstandigheden spelen, waardoor hun risico te groot is voor een reguliere verzekeringsmaatschappij. "Voor de sector is het belangrijk om het risico van deze nieuwe groep aspirant-verzekerden goed in te schatten", waarschuwt manager Huub Flipsen. "Het gaat over grote aantallen die, indien de acceptatiecriteria niet goed bewaakt worden, absoluut invloed gaan hebben op de schadecijfers." Als gevolg daarvan verwacht Flipsen premieconsequenties voor de hele branche autoverzekeringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.