nieuws

Helpdesk stimuleert verhalen schade door publieke werkgevers

Archief

De Helpdesk Veilige Publieke Taak biedt sinds maandag een Schade Rekenhulp aan op haar website. Hiermee kunnen werkgevers met een publieke taak die schade lijden als gevolg van agressie of geweld berekenen welk deel van hun schade verhaalbaar is op een aansprakelijke derde.

De Helpdesk Veilige Publieke Taak, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Slachtofferhulp Nederland om de agressie en het geweld tegen werknemers met een publieke taak terug te dringen, geeft gratis advies over de verhaalbaarheid van schade. "Door het inzicht in hun schade te vergroten, hopen we meer werkgevers over te halen daadwerkelijk schade te verhalen", zegt projectleider Uilke Duinstra. "De rekenhulp laat zien welke schade je als werkgever lijdt. Veel werkgevers lijken namelijk weinig aandacht voor die kosten te hebben. En dat is onterecht, vinden wij. Want schade in de publieke sector wordt uiteindelijk door ons allemaal betaald via belastingen. Dus als er schade verhaald kan worden dan scheelt je dat eigenlijk belastinggeld."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.