nieuws

Friesland Bank securitiseert woninghypotheken

Archief

Friesland Bank heeft door de uitgifte van obligaties een deel van zijn verstrekte woninghypotheken geherfinancierd. De securitisatie heeft een omvang van € 646,5 mln. In december 2009 plaatste Friesland Bank haar laatste securitisatie, ter grootte van € 497 mln. De opbrengsten zegt de bank te gebruiken voor verdere groei.

Friesland Bank securitiseert woninghypotheken

Het is de vijfde securitisatie van de hypotheekportefeuille van Friesland Bank, die zegt dat "de transactie past binnen het beleid om het huidige solide fundingprofiel te behouden".
De obligaties ("in eerste klasse Nederlandse woninghypotheken") zijn door een brede groep institutionele beleggers in Duitsland, Noorwegen, Finland, Denemarken, België, Frankrijk, Engeland en Nederland gekocht. Een deel van de obligaties (circa € 175 mln) houdt Friesland Bank vooralsnog in eigen bezit. De obligaties zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam; de transactie is begeleid door Royal Bank of Scotland en BNP Paribas.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.