nieuws

Forse personeelsreductie bij VHD/Europ Assistance

Archief

VHD/Europ Assistance is bezig met een "ingrijpende" reorganisatie, die onder meer een reductie van administratief personeel tot gevolg zal hebben. Door twintig arbeidsplaatsen gaat een streep.

 

Volgens marketingmanager Gerben Koopman zal het label VHD op termijn verdwijnen. De bedrijfsnaam wordt Europ Assistance. De vestigingen in Deventer en Arnhem blijven allebei bestaan.

 

VHD/Europ Assistance is al langer bezig met reorganiseren. Ruim een jaar geleden werd de locatie in Amsterdam gesloten en zijn die activiteiten verplaatst naar Arnhem. Directe aanleiding voor de komende ontslagronde is volgens Koopman de invoering (op 1 januari) van een nieuw automatiseringssysteem, dat een fors aantal functies in zowel front- als backoffice overbodig zal maken. Volgens Nico Passchier van CNV Dienstenbond heeft ook het verdwijnen van een aantal klanten een rol gespeeld.

 

Medio augustus is op de kantoren van VHD/Europ Assistance in Deventer en Arnhem door de leden van de vakorganisaties tijdens een tweetal gezamenlijke vergaderingen ingestemd met een aangepast sociaal plan 2009-2011. De belangrijkste punten hieruit zijn: een beëindigingsvergoeding op basis van de oude kantonrechtersformule, handhaving van begeleiding van werk-naar-werk door het inzetten van een replacementbureau en verhoging van de vergoeding voor juridische kosten naar _ 750.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.