nieuws

Flight Claim Service bij Arag

Archief

Het op Schiphol gevestigde claimbureau EUclaim, dat geld bij de vliegmaatschappijen terughaalt voor door vertragingen gedupeerde passagiers, heeft concurrentie gekregen van rechtsbijstandsverzekeraar Arag.

 

Via de Flight Claim Service kan (online, per sms of telefonisch) kosteloos informatie worden ingewonnen over de mogelijke hoogte van een claim.

 

Besluit men om vervolgens via Arag een claim in te dienen, dan werkt de verzekeraar op basis van ‘no cure, no pay’. Indien een claim wordt gehonoreerd door de betrokken vliegtuigmaatschappij, dan is 20% daarvan, inclusief btw, voor Arag. Daarmee is de rechtsbijstandsverzekeraar aanmerkelijk goedkoper dan EUclaim, dat een vergoeding van 27% inhoudt, plus _ 25 administratiekosten.

 

In het zogeheten ‘Sturgeon-arrest’ heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat passagiers met een vertraging van drie uur of langer recht hebben op een standaardvergoeding, die afhankelijk van de vertraging en de afstand maximaal _ 600 kan bedragen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.