nieuws

Een op zes Britten misleidt autoverzekeraar

Archief

Circa 17% van de Britten die een motorrijtuigenverzekering aanvragen, geeft daarbij onjuiste informatie over zijn verleden als weggebruiker. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse verbond van verzekeraars ABI en het bureau voor rijvaardigheid DVLA.

Een op zes Britten misleidt autoverzekeraar

De verkeerd opgegeven informatie bestaat onder meer uit onjuiste adresgegevens en verzwegen rijbewijs-strafpunten en veroordelingen uit het verleden. Eén op de honderd is niet eens in het bezit van een geldig rijbewijs.
Volgens intermediairvereniging Biba gaan de uitkomsten van het onderzoek een verhogend effect hebben op de auto- en motorpremies. Verzekeraarskoepel ABI hield het onderzoek als onderdeel van een initiatief om verzekeraars beter toegang te geven tot rijbewijsgegevens, waardoor zij niet meer van klanten afhankelijk zijn voor detailgegevens over hun automobiele verleden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.