nieuws

Consument vindt prijs adviseur onbelangrijk

Archief

Voor slechts 6% van de consumenten speelt de prijs van financieel advies een belangrijke rol, blijkt uit onderzoek van consultancybedrijf NewRatio en onderzoeksbureau Valuewait. Volgens hen is ruim twee derde van de consumenten tevreden tot zeer tevreden over zijn tussenpersoon.

Consument vindt prijs adviseur onbelangrijk

Ruim de helft van de 2.300 ondervraagde personen doet zaken met een intermediairbedrijf. Vooral voor levensverzekeringen wordt de rol van een tussenpersoon belangrijk geacht: 40% prefereert contact met een adviseur boven internetverzekeren. Het aspect vertrouwen wordt door 62% als belangrijkste ervaren in het contact met de tussenpersoon. Verder zegt 52% geen idee te hebben van de veranderingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden op het gebied van regelgeving. Eén op de vijf consumenten zegt door de media een ander beeld te hebben gekregen van financieel adviseurs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.