nieuws

Cigna koopt zuster Vanbreda

Archief

Vanbreda International, een zusterbedrijf van het in ons land opererende Vanbreda Risk & Benefits, is overgenomen door het Amerikaanse verzekeringsconcern Cigna. Voor het Nederlandse bedrijf heeft de overname geen gevolgen.

 

De Belgische Vanbreda-groep, met hoofdzetel in Antwerpen, telt zo’n 750 medewerkers. Het onderdeel Vanbreda International, met vestigingen in onder meer Kuala Lumpur, Miami en Dubai, richt zich specifiek op (zorg)verzekeringen en dienstverlening voor expats.

 

De Benelux-intermediairbedrijven Vanbreda Risk & Benefits (totaal 450 medewerkers), met Nederlandse vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, blijven buiten de overname. "Overigens heeft het verkochte bedrijfsonderdeel geen Nederlandse bedrijven als klant", zegt directeur Wim Span. "Wij blijven als onafhankelijke makelaar actief."

 

Vanbreda Risk & Benefits richt zich in Nederland alleen op de zakelijke markt. Het bedrijf telt circa vijftig medewerkers en was vorig jaar goed voor een omzet van _ 6 mln.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.