nieuws

Banken Inbiznis vorderen € 1,7 mln van intermediair

Archief

Onbehoorlijk bestuur

Hoeveel Woontrust exact voor de portefeuille, inventaris, intellectuele eigendommen en goodwill van Inbiznis heeft betaald, is niet duidelijk. "Na afdracht aan de pandhouder is een bedrag van € 230.000 aan de boedel toegevloeid", meldt de curator.
 
Schuldeisers hoeven niet op veel terugbetaling te rekenen. Los van fiscus en UWV had Inbiznis op de faillissementsdatum bij concurrente crediteuren al een schuldenlast van € 2,4 mln.
 
De curator zegt geen aanwijzingen te hebben dat het bestuur zijn taak onbehoorlijk heeft vervuld. Wel kijkt hij kritisch naar de verkoop van Inbiznis Kredieten aan Afab-dochter Consumer Finance Services Nederland. Dat vond één dag vóór de surseance van betaling plaats, voor een bedrag van € 1. "Tijdstip, levering en koopprijs dwingen tot nader onderzoek."
 
AdviesPlus
Op verzoek van Afab heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag het faillissement uitgesproken over de franchiseketen AdviesPlus. "Dit is de laatste fase van de tak serviceproviding van Afab", zegt directielid Cyr Smits. "AdviesPlus kampte met dezelfde problematiek als Inbiznis: het is geen sluitend businessmodel. Voor serviceproviding is binnen Afab geen ruimte meer."
 
Bij de in Houten gevestigde organisatie waren een klein jaar geleden nog vijftig kantoren (ex-Quarré en Uveco) aangesloten. Daarvan waren er eind augustus nog zes actief voor AdviesPlus.
 
De portefeuille met schadeverzekeringen (goed voor meer dan € 1 mln jaarprovisie) en levensverzekeringen zal administratief beheerd gaan worden door Tink. Zeven nog overgebleven AdviesPlus-medewerkers verliezen hun baan.
 
Bij de franchisegever in Houten waren nog zeven (oude Quarré- en Uveco) kantoren aangesloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.