nieuws

AFM waarschuwt voor illegale kredietaanbieder

Archief

Toezichthouder AFM heeft een waarschuwing op de site geplaatst voor ene Stewart Alexandra of Alexandram, die op sites als Marktplaats en Zoekertjes.net leningen aanbiedt aan consumenten, zonder daarvoor een vergunning te hebben.

AFM waarschuwt voor illegale kredietaanbieder

Bij de AFM zijn drie meldingen van consumenten binnengekomen over de aanbieder, die stelt werkzaam te zijn voor de Global Loans and Investment Company in Ierland. Aanvragers moeten een bedrag van € 60 overmaken naar een adres in Nigeria. Er wordt geschermd met rentepercentages van 5% tot 7%. De betrokken consumenten hebben het aangevraagde leningbedrag niet gestort gekregen.
Op informatieverzoeken van de AFM is niet gereageerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.