nieuws

Aantal zzp’ers met aov valt tegen

Archief

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) blijken zich minder te verzekeren dan eerder werd aangenomen. Dat stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), na een gezamenlijk onderzoek met bureau EIM. Een aov blijkt er maar in 36% van de gevallen te zijn.

Aantal zzp’ers met aov valt tegen

Een aansprakelijkheidsverzekering is met een penetratie van 72% beter ingevoerd. Een verzekering tegen ziekte is bij zzp'ers echter nog minder ingeburgerd dan een aov: één op de vijf heeft zo'n dekking. In de (land-)bouw zijn zzp'ers vaker dan gemiddeld verzekerd tegen risico's.
De helft van de zzp'ers werkt bovendien aan een reserve voor de oudedagsvoorziening. Dat gebeurt in de bouw en zakelijke dienstverlening het meest.
Volgens het CBS telde Nederland vorig jaar 956.000 zelfstandigen, waarvan 632.000 zonder personeel. Het onderzoek van SZW en EIM onder zo'n tweeduizend zzp'ers is een eerste meting in het kader van het 'Onderzoeksprogramma MKB en Ondernemer­schap'.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.