nieuws

SNS legt provisiemaximum bij hypotheken op € 6.500

Archief

SNS Bank heeft in de nieuwe vergoedingsregeling voor 2011 een maximum opgenomen voor de provisie op hypotheken. Op niet-complexe leningen wordt ten hoogste € 4.100 aan eenmalige provisie uitgekeerd; voor complexe hypotheken geldt een maximum van € 6.500 voor eenmalige en doorlopende provisie samen.

SNS legt provisiemaximum bij hypotheken op € 6.500

Voor complexe producten geldt, afhankelijk van de rentevaste termijn, een eenmalige provisie van maximaal 1,33%. Bij eenvoudige producten wordt eenmailig 1,15% van de hoofdsom uitgekeerd. Voor woonlastenverzekeringen hanteert SNS een totale provisie van 17,5%. Komt de beloning vanwege de hoogte van het hypotheekbedrag boven het maximum, dan wordt de provisie neerwaarts bijgesteld.
Eerder dit jaar stelde Nationale-Nederlanden een grens vast waarboven het intermediair om uitleg wordt gevraagd over de hoogte van de vergoeding. Voor de afsluitprovisie op hypotheken is die grens € 6.000. NN stelt echter dat die grens nadrukkelijk niet als een maximum moet worden gezien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.