nieuws

Premiegroei brandverzekeraars dankzij zakelijke markt

Archief

De brutopremieomzet van de brandverzekeraars is vorig jaar gegroeid tot € 3.676 (3.639) mln. De minimale toename van 1% is te danken aan de zakelijke markt; particuliere brandverzekeringen werden vorig jaar gemiddeld 10% goedkoper. De grootste brandverzekeraar blijft Interpolis, gevolgd door Achmea (o.m. Centraal Beheer en FBTO), die de tweede plaats overneemt van ASR.

Premiegroei brandverzekeraars dankzij zakelijke markt

De premieomzet van de tien grootste brandverzekeraars van ons land is in 2009 toegenomen tot € 2.564 mln (+10%), zo blijkt uit de gegevens die bij toezichthouder DNB zijn gedeponeerd. Dat is goed voor een gezamenlijk marktaandeel van 70%. Interpolis groeit met ruim 5% tot € 479 mln en Achmea komt tot € 321 mln (+3,6%). ASR verliest de tweede plaats, maar weet met € 319 mln (+3%) wel een plek in de top 3 te behouden.
Van de top 10-verzekeraars boekt alleen Amlin (nota bene alleen actief op de zakelijke markt) een daling van het brutopremie-inkomen. De nummer negen verliest 7% en komt uit op € 137 mln.
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.