nieuws

ONVZ komt met vergelijkingssite zorgaanbieders

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ start met een vergelijkingssite waarmee consumenten onder andere kunnen nagaan welke klinieken er in hun regio zijn, waar de kortste wachttijd geldt en hoe de verschillende zorginstellingen worden beoordeeld.

ONVZ komt met vergelijkingssite zorgaanbieders

Uit een in opdracht van ONVZ  gehouden onderzoek van MarketResponse  onder ruim 500 consumenten blijkt dat 30% van hen zelf wil kiezen welke arts of zorginstelling hen behandelt, zegt bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg van ONVZ.  "Volgens ons kan die keus alleen maar worden gemaakt op basis van kwaliteit en betrouwbare onafhankelijke informatie. Daarom laten wij binnen deze website bewust ook geen vergoedingen van de behandeling zien."
De site geeft tevens inzicht in de informatie achter de scores, zoals het percentage geslaagde behandelingen, de complicaties en het aantal operaties. 
De onafhankelijke informatie op deze website komt van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, het overheidsprgramma Zichbare Zorg en publieke informatie van zorgverleners. De vergelijkingssite is ontwikkeld door MediQuest, een bedijf dat  gespecialiseerd is in de analyse van kwaliteitsgegevens van zorgverleners.  

Reageer op dit artikel