nieuws

Kredietportefeuille Achmea Bank naar De Lage Landen

Archief

Rabobank-dochter De Lage Landen neemt de kredietportefeuille (ruim € 200 mln) van Achmea Bank over. Het verstrekken van consumentenkredieten behoort volgens Achmea niet tot de kernactiviteiten van het concern.

Kredietportefeuille Achmea Bank naar De Lage Landen

De verkoop van de portefeuille wordt afgerond voor 1 maart volgend jaar. Alle medewerkers van Achmea Bank gaan over naar de Rabo-dochter. 
Vorig jaar verdwenen Achmea-dochters  FBTO en Centraal Beheer al van de markt voor consumptief krediet; samen goed voor een portefeuille van circa € 1 mld. De laatste jaren zijn ook andere partijen, zoals Delta Llloyd-dochter Ohra, gestopt met kredieten waardoor het aantal aanbieders geslonken is naar negen. In 2009 is de markt voor consumptieve kredieten – nog steeds onder invloed van de economische crisis – fors gekrompen en voor het eerst sinds 1998 onder de € 10 mld verstrekt krediet gedoken. De Lage Landen heeft vorig jaar het uitstaand kredietvolume iets weten te vergroten tot € 902 (889) mln met labels als Freo en Crediam. De laatste is overigens afgelopen voorjaar uit de markt gehaald en samengevoegd met Freo.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.