nieuws

Eureko verkoopt bescheiden Franse dochter

Archief

Eureko, het moederbedrijf van Achmea, heeft met de Franse verzekeringsgroep SMABTP overeenstemming bereikt over de verkoop van dochter Império France. Het bedrijf richt zich specifiek op de Portugese gemeenschap in Frankrijk. Império is de kleinste dochteronderneming van Eureko buiten Nederland.

Eureko verkoopt bescheiden Franse dochter

Omdat Império een nichemarkt bewerkt, past het bedrijf niet helemaal in de internationale strategie, zegt Eureko. Império biedt leven- en pensioenproducten aan via bankpartner Banque BCP en een netwerk van agenten. Vorig jaar boekte de maatschappij een brutopremie-inkomen van € 41 mln; er werken voor Império 44 werknemers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.