nieuws

Duitse verzekeraars willen een eigen vergelijkingssite

Archief

Check24

De vergelijkingssite Check24 bemiddelt bij de totstandkoming van naar schatting meer dan 500.000 autoverzekeringen per jaar, tegen een gemiddelde provisie van € 75 per overeenkomst. Daarnaast wordt een vergoeding voor automatiserings- en overige kosten doorberekend. Er is niet alleen provisie verschuldigd als een klant na de berekening op de vergelijkingssite direct naar de website van de verzekeraar gaat om de polis te sluiten, maar zelfs als hij dat pas een paar dagen later doet. De vergelijkingssites gebruiken cookies en andere technische hulpmiddelen om dat te controleren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.