nieuws

Coenders vecht vergeefs AFM-boete aan

Archief

De rechtbank Rotterdam heeft een beroep van Fred Coenders tegen een door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) opgelegde boete afgewezen. In Haarlem bemiddelde hij in 2008 onder de naam Planning & Communicatie in verzekeringen zonder over een vergunning te beschikken.

Coenders vecht vergeefs AFM-boete aan

Uit een door Coenders overgelegd transactieoverzicht stelde de AFM toen vast dat het Haarlemse kantoor in 631 polissen van uitvaartverzekeraar Monuta had bemiddeld en daarvoor in de tweede helft van 2008 een (provisie-)bedrag van ruim € 143.662 had ontvangen van Monuta. Na een informatieverzoek van de AFM verbrak Monuta de sinds mei 2003 bestaande samenwerking met Coenders. De hem in 2009 opgelegde boete van € 96.000 werd maart dit jaar gematigd tot € 24.000. De rechtbank acht die evenredig en vindt tevens dat de AFM een vergunningaanvraag van Coenders mocht afwijzen op grond van een negatief betrouwbaarheidsoordeel. 
De AFM heeft vandaag een last onder dwangsom (€ 4.000 per dag) opgelegd aan G. Munkacsi, die zich in Rotterdam met zijn bouw- en klusbedrijf Gyula richt op het (ver)bouwen van huizen én onder de handelsnaam Nuleads.nl bovendien leads voor leningen creëert. Het is die laatste activiteit waar de AFM vragen bij heeft.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.