nieuws

Brussel werkt aan scherper sanctiebeleid

Archief

De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan voor het gelijktrekken van de diverse sanctieregelingen in de financiële sector van de EU. “Er zijn grote verschillen tussen de regels van de lidstaten, die hoogstwaarschijnlijk vaak geen doeltreffend afschrikkend effect hebben.” Belanghebbenden kunnen tot 19 februari reageren op de voorstellen.

Brussel werkt aan scherper sanctiebeleid

Volgens commissaris Michel Barnier komen bedrijven nu te vaak weg met een overtreding van de regels. "In de mededeling van vandaag wordt een marsroute uitgestippeld om ervoor te zorgen dat de santiebevoegdheden in heel Europa uitgebreider en convergenter worden zodat wij de belangen van de burgers beter kunnen beschermen." Door de verschillende sanctieregels bestaat het gevaar dat ondernemingen of particulieren zaken gaan doen in landen waar de sancties het minst streng zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.