nieuws

Bovemij koopt SternFinance

Archief

Bovemij heeft de onlangs via een aandelenemissie opgehaalde miljoenen direct ingezet voor een acquisitie. De verzekeraar wordt per 31 december, voor een bedrag van zo’n € 4 mln, eigenaar van SternFinance. De financiële tak van autoconcern Stern Groep omvat financieringen en verzekeringen voor auto’s.

Bovemij koopt SternFinance

De activiteiten worden onder dezelfde labels voortgezet: SternCredit voor de 10.500 autofinancieringen (leensom € 170 mln) en SternPolis voor de 11.250 autoverzekeringen. De risicodrager op de SternPolis is nu Centraal Beheer Achmea. TVM, die een belang van 8% heeft in Stern Groep, blijft bij SternPolis betrokken als mede-risicodrager.
In combinatie met de verkoop van bedrijfsonderdeel SternFinance, gevestigd in Nijkerk, heeft Stern Groep een belang van 5% genomen in Bovemij. Daarvoor is netto een bedrag van circa € 7 mln betaald. Brancheorganisatie Bovag blijft met 83% grootaandeelhouder van Bovemij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.