nieuws

Alternatief plan voor regels hoge hypotheek

Archief

Nederlandse banken werken aan een alternatief voor de nieuwe regels die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft opgesteld door tophypotheken. Hierbij kijken zij of starters nog wel een huis kunnen kopen. De zwaardere regels zouden met name voor hen slecht uitpakken, zo is vandaag te lezen in De Gelderlander.

Alternatief plan voor regels hoge hypotheek

De nieuwe regels, die volgend jaar ingaan, houden onder meer in dat de hypotheek bij aanschaf van een woning niet meer dan 112% van de woningwaarde mag bedragen. De hypotheek moet in de eerste zeven jaar worden afgelost tot 100% van de aanschafwaarde. De NVB wil de termijn van zeven jaar laten vervallen voor starters. Als alternatief stellen de banken voor om het aflossingsvrije gedeelte te verkleinen.
(…)
"We zijn het voor het grootste gedeelte eens met de regels van de AFM", benadrukte de woordvoerder van de NVB. "Maar op dit punt zien we een alternatief."
(De Gelderlander, pag. 13)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Geen EU-bemoeienis pensioen
(De Gelderlander, pag. 13)
 
Bankbaas ING ziet weinig in excuses maken achteraf
(De Telegraaf, pag. 21)
 
VVD wil zzp'er langer fiscaal voordelig pensioen laten sparen
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.