nieuws

VPZ Assuradeuren sluit deuren

Archief

VPZ Assuradeuren in Delfzijl, dat sinds 1 januari dit jaar deel uitmaakt van de Aevitae-groep, sluit de deuren. “Het was aanvankelijk de bedoeling de vestiging in Delfzijl in afgeslankte vorm te handhaven”, zegt Aevitaes topman Harry Laeven. “Maar een reeks financiële tegenvallers, die behalve met de markt te maken hadden met de toepassing van controleprotocollen voor AFM en DNB, maakten dit onmogelijk.”

VPZ Assuradeuren sluit deuren

Het plan is nu om de activiteiten van VPZ Assuradeuren te integreren met Aevitae Insurance Services in Heerlen. Een deel van de circa 180 werknemers (140 fte) van het bedrijf kan daar ook worden geplaatst. "VPZ verdwijnt als bedrijf, maar niet als label", zegt Laeven. "Het is een vervelende zaak, maar als je een faillissement wilt voorkomen, moet je op een bepaald moment doorpakken." Vandaag zijn de ondernemingsraad, de vakorganisaties en het personeel geïnformeerd over het besluit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.