nieuws

Schadepost van € 12 mln bij scholenbrand in Groningen

Archief

Een zeer grote uitslaande brand heeft zaterdag 16 oktober een schoolgebouw aan de Maresiusstraat in Groningen volledig verwoest. In het gebouw waren twee basisscholen gevestigd.

 
De brand gaat qua schaderaming naar € 12 mln, aldus de experts van Lengkeek, die de expertise doen namens de makelaar, DSV Assurantiegroep in Amsterdam. Door onderzoekbureau Stekelenburg is een oorzaakonderzoek ingesteld. De gemeente Groningen heeft de hulp ingeroepen van Troostwijk Expertise als contra-expert.
 
"Het is een schade met veel organisatorische gevolgen", aldus Helmut Vissers van Lengkeek. "De scholen hadden 950 leerlingen, waarvoor met spoed tijdelijke opvang op diverse locaties in Groningen en busvervoer moest worden gerealiseerd. Een noodaccommodatie zal vermoedelijk worden opgericht in de nabijheid van het schadeadres."
 
Volgens de gemeente Groningen kunnen de leerlingen per 1 januari terecht in deze noodaccomodatie. Onderzocht wordt nog of en waar de scholen zullen worden herbouwd.
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.