nieuws

Provisiedebat: ‘Advies toegankelijk maken via geldwinkels’

Archief

In enkele grote steden komen geldwinkels, naar het bestaande voorbeeld van rechts- en wetswinkels. De geldwinkels moeten bijdragen aan de toegankelijkheid van financieel advies. Ze krijgen een vraagbaakfunctie en kunnen ook voorzien in “een stukje advies, zonder dat dit tot een product leidt”, aldus Financiën-minister Jan Kees de Jager.

Provisiedebat: ‘Advies toegankelijk maken via geldwinkels’

De geldwinkels zullen bemand worden door vrijwilligers en studenten. Het initiatief voor de geldwinkels komt van CentiQ, een samenwerkingsverband van ruim veertig partijen in de financiële sector, de overheid, consumentenorganisaties en de wetenschap, met als doel de financiële kennis en vaardigheden van consumenten te verbeteren.
Volgens De Jager komen er vooralsnog "enkele geldwinkels; we gaan de markt er niet mee overspoelen", die vooral bedoeld zijn op kennis en ervaringen op te doen. "Zodra ze een paar maanden open zijn, zal ik de Kamer informeren over de eerste bevindingen en een eventueel vervolg."
In het kader van de toegankelijkheid van financieel advies zegt De Jager zich bovendien "sterk te maken voor gespreide betaling" van de beloning van de adviseur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.