nieuws

NVHP ziet meer doorstromers

Archief

Bij de leden van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) zijn in het derde kwartaal meer doorstromers over de vloer gekomen. Bovendien is het totaal aantal oriënterende gesprekken met consumenten verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden.

 

Op grond daarvan verwacht de NVHP dat er de komende tijd meer hypotheken gesloten zullen worden. In het afgelopen kwartaal heeft 44% van de leden al meer hypotheken gesloten dan in het kwartaal ervoor; bij 33% bleef de productie stabiel. Bijna twee derde van de NVHP-leden denkt het komende kwartaal meer hypotheken voor starters te kunnen sluiten. "Deze verwachting is een sterke indicatie dat de hypotheekmarkt zich begint te herstellen. De ervaring wijst uit dat indien de markt van doorstromers goed functioneert, dit ook een positief effect heeft op de markt van starters."

 

Van alle klanten kiest 51% voor een hypotheek met een spaarelement; 39% sluit een aflossingsvrije hypotheek.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.