nieuws

NVGA-leden tekenden in 2009 voor 17,5% van de schademarkt

Archief

De premieomzet van de leden van de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) is in 2009 gegroeid van € 2,14 naar € 2,36 mld, een premiegroei van € 220 mln (+ 11%). De NVGA-leden tekenen daarmee voor 17,5% van de totale premieomvang van schadeverzekeringen, één procent hoger dan in 2008.

NVGA-leden tekenden in 2009 voor 17,5% van de schademarkt

Deze cijfers komen uit het onderzoek naar de marktaandelen van het volmachtkanaal dat SEO Economisch Onderzoek elk jaar houdt in opdracht van de NVGA. Het rapport is gebaseerd op de gegegevens van alle 179 NVGA-kantoren.
De groei van de premiestroom deed zich voor in alle branches. In geld is de toename het grootst bij Motorrijtuigen ( + € 53 mln) en bij Brand (+€ 48 mln). De procentuele groei varieert tussen 6,9% bij Motorrijtuigen en 29% bij Medische varia.
In het volmachtkanaal is Motorrijtuigen de grootste branche met een aandeel in de totale premie van 38%. Brand is goed voor 19%  van de premie en Overige varia voor 12%. Ziektekosten is goed voor 20% van de totale premie, terwijl Transport (6%) en Medische varia (5%) de kleinste volmachtbranches zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.