nieuws

Minder schade door sigaretten

Archief

Het aantal schademeldingen als gevolg van schroei blijkt tussen 2002 en 2009 met 36% te zijn afgenomen, terwijl het aantal schroeischademeldingen dit jaar (tot oktober) al 20% lager ligt dan in dezelfde periode in 2009. Dat blijkt uit een meerjarige inventarisatie van de schademeldingen van ASR Verzekeringen.

Minder schade door sigaretten

De belangrijkste oorzaak van deze daling zou liggen in het feit dat er steeds minder rokers zijn en er zorgvuldiger wordt omgegaan met sigaretten en sigaren. Naast een afname van het aantal schroeischademeldingen is schroei ook ten opzichte van andere schadeoorzaken, zoals inbraak, brand en water, de afgelopen jaren teruggelopen, meldt ASR. In 2002 bleek namelijk dat 10% van het totale aantal schademeldingen het gevolg was van schroei terwijl dat in 2008 nog maar 5% was.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.