nieuws

Kiemer: ‘kindvriendelijke’ ziektekostenverzekeraar

Archief

Onder de naam Kiemer heeft De Friesland een nieuw label in de ziektekostenmarkt gezet. Kiemer positioneert zich als "de kindvriendelijke zorgverzekeraar".

 

De polissen en diensten van de maatschappij zijn gericht op kinderen, "van baby’s tot pubers, van nul tot achttien jaar". Volgens De Friesland, sinds kort onderdeel van Achmea, zijn kinderen bij de huidige zorgverzekeraars weliswaar standaard meeverzekerd, maar is de dekking van de basisverzekering onvoldoende. Als voorbeelden worden onder meer genoemd: extra zorg zoals orthodontie, een bril, stottertherapie of dieetadvisering, maar ook hulp bij pesten, overgewicht of dyslexie. "Kiemer wijst ouders de weg en geeft daar waar nodig is advies." Een netwerk van kindzorgverleners moeten die diensten leveren.

 

Ook ouders kunnen zich bij Kiemer verzekeren.

 

Premies

Globrands, het bureau dat het merk en de positionering heeft begeleid, prijst de naam aan als "fris, Nederlands en actief en het herbergt de term ‘kiem’: bron van nieuw leven."

 

Kiemer zegt de basisverzekering aan te bieden "vanaf _ 75 per maand". De maandpremies voor de aanvullende polissen bedragen _ 15 (Sanne), _ 25 (Femke) of _ 85 (Ayla); aanvullende tandartsdekking is vanaf _ 9 beschikbaar. "De meeste internetverzekeraars kiezen bewust voor een prijspropositie", zegt woordvoerder Gerard Akkerman. "Wij richten ons nadrukkelijk op gezinnen en kwaliteit."

 

De Friesland heeft hoge verwachtingen van Kiemer. Echter, verder dan de term "substantieel" wil Akkerman niet gaan waar het de geambieerde aantallen verzekerden betreft.

 

Reageer op dit artikel