nieuws

Focwa waarschuwt leden voor werken onder kostprijs

Archief

Focwa maakt zich ernstig zorgen over de lage schadetarieven die verzekeraars en leasemaatschappijen bedingen bij autoschadeherstelbedrijven en -ketens.

 

"In sommige gevallen wordt er zelfs onder kostprijs gewerkt", stelt secretaris Karel Bukholczer. Het gevaar bestaat dat bedrijven geen investeringsruimte meer overhouden, waardoor de kwaliteit van het herstel niet langer kan worden gegarandeerd.

 

Volgens Focwa is het huidige gemiddelde uurtarief van _ 55 veel te laag om een schadeherstelbedrijf goed te kunnen leiden. Een bedrag rond _ 65 zou nog wel redelijk zijn. De branchevereniging waarschuwt haar leden ook om te blijven sturen op een gezonde mix van opdrachtgevers. "Er zijn bedrijven die voor 80% van hun aanbod afhankelijk zijn van twee opdrachtgevers. Dat is gevaarlijk. Als een van die opdrachtgevers besluit om geen zaken meer met je te doen, kun je de tent sluiten. Door de aanhoudende schaalvergroting onder verzekeraars, is het steeds moeilijker om een brede zakelijke mix aan te houden", aldus Bukholczer in een interview met vakblad Automotive.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.