nieuws

Dwangsom AFM voor illegaal aanbod vakantiehypotheek

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een dwangsom opgelegd aan Kroon Parken in Klarenbeek, omdat het vermoeden bestaat dat dit bedrijf hypotheken voor recreatiewoningen verkoopt zonder over een vergunning te beschikken.

 

Kroon Parken is volgens de omschrijving in het Handelsregister een beheermaatschappij voor (recreatief) onroerend goed, met als bestuurders twee in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappijen. Op de eigen website meldt Kroon Parken dat zij "in samenwerking met enkele hypotheekverstrekkers een speciale Vakantiehypotheek heeft ontwikkeld". De toezichthouder leidt hieruit onder meer af dat het bedrijf mogelijk hypotheken heeft verstrekt zonder over een geldige vergunning te beschikken. Alle pogingen van de AFM om in de maanden augustus, september en oktober in contact te komen met het bedrijf strandden. Wel is er contact geweest met de eigenaar van het door Kroon Parken ge-hanteerde postbusnummer, die meldde dat hij dit bedrijf nooit toestemming heeft gegeven om zijn postbus te gebruiken.

 

Per 26 oktober heeft de AFM Kroon Parken daarom een dwangsom van _ 4.000 per dag met een maximum van _ 80.000 opgelegd.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.