nieuws

Duur prijskaartje aan Belgisch natuurgeweld

Archief

De Belgische verzekeraars moeten dit jaar fors in de buidel tasten om de schade van slechte weersomstandigheden voor burgers en bedrijven te vergoeden. Met de overstromingen van vorig weekend erbij is de factuur al opgelopen tot ver boven de € 300 mln.

Duur prijskaartje aan Belgisch natuurgeweld

De zware storm Xynthia in februari kostte de sector al een kleine € 50 mln, terwijl een storm op 14 juli goed was voor € 133 mln aan schadeclaims, zo is bevestigd door AXA, bij onze zuiderburen de marktleider voor schadeverzekeringen. En de recente overstromingen in België hebben al voor € 180 mln schade aangericht, zo blijkt uit voorlopige gegevens van de afdeling Rampenschade van het kabinet van Binnenlandse Zaken.
De meeste dossiers met overstromingsschade zijn in handen van de verzekeraars, ongeveer 1% zal worden behandeld door het rampenfonds. De provincies Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen en Henegouwen hebben de grootste schade geleden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.