nieuws

Belang Bovag in Bovemij naar 83%

Archief

Leden van de Bovag en werknemers van Bovag en verzekeringsdochter Bovemij hebben voor € 26,3 mln aan kapitaal verschaft aan Bovemij. Dat hebben zij gedaan door 1,6 miljoen nieuw uitgegeven certificaten van gewone aandelen te kopen. Het belang van brancheorganisatie Bovag in de verzekeringsmaatschappij is hierdoor van 100% gedaald tot 83,2%.

Belang Bovag in Bovemij naar 83%

Met de aandelenuitgifte heeft Bovemij tweederde van het met de actie beoogde kapitaal (€ 40 mln) binnengehaald. De verzekeraar wil met het geld overnames financieren "die in lijn zijn met de in het verleden gedane acquisities". De directie van Bovemij zegt "veel kansen voor groei" te zien. De aandelenemissie moet bovendien de solvabiliteit versterken alsmede de betrokkenheid van ondernemers in de mobiliteitsbranche.
Bovemij was (inclusief de labels Polis Direct, Enra en Dekavas) over 2009 goed voor een premieomzet van € 250 mln. Over de eerste zes maanden van dit jaar was die omzet opnieuw met 5% gegroeid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.