nieuws

Basispremie Menzis stijgt met ruim 10%

Archief

Menzis verhoogt volgend jaar de premie van de basisverzekering naar € 104,75 (94,75) per maand. Dat is ruim 10% hoger dan dit jaar. Behalve het overheidsbeleid zijn de toename van chronisch zieken, de technologische vooruitgang en de vergrijzing redenen voor de stijging, aldus de zorgverzekeraar.

Basispremie Menzis stijgt met ruim 10%

Een aantal vergoedingen die zijn verdwenen uit de basispolis, zijn ondergebracht in de aanvullende verzekeringen. "De stijging van de aanvullende premies hebben wij voor het grootste deel van onze verzekerden beperkt weten te houden. Gezien de economische ontwikkelingen hebben veel gezinnen het namelijk al moeilijk."
De goedkoopste aanvullende polis ExtraVerzorgd1 gaat € 7,45 (7,10) per maand kosten; de premie voor ExtraVerzorgd2 wordt € 15,80 (15,05). Volgend jaar worden tien (nu: negen) zogeheten TopZorgbehandelingen in ziekenhuizen vergoed. Dat zijn behandelingen in ziekenhuizen die Menzis het TopZorg-keurmerk heeft gegeven. Bij Azivo gaat de basispremie naar € 105,75 (95,75).
Menzis is de vierde zorgverzekeraar van ons land; van de grote partijen moet Achmea's grootste label Zilveren Kruis de premie voor 2011 nog bekendmaken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.