nieuws

Aov-portefeuille ZLM gaat naar De Zeeuwse

Archief

Algemene Zeeuwse, een dochter van De Goudse die sinds kort door het leven gaat als De Zeeuwse, is van plan de arbeidsongeschiktheidsportefeuille over te nemen van de onderlinge ZLM. Bij kartelwaakhond NMA is in het kader van de Mededingingswet melding gemaakt van de voorgenomen concentratie.

Aov-portefeuille ZLM gaat naar De Zeeuwse

Volgens ZLM-directeur Verzekeringszaken Martinus Schroevers heeft de aov-portefeuille van ZLM (€ 4,7 mln premie-omzet, ruim 1.500 posten) nooit in de etalage gestaan. "Inmiddels bestaat 95% van onze portefeuille uit particuliere schadeverzekeringen en ZLM wil dan ook dé particuliere schadeverzekeraar van Zeeland en Brabant worden. Het toeval wilde dat De Zeeuwse zich ten doel heeft gesteld om dé mkb-verzekeraar van Zeeland en Brabant te worden. Omdat wij er vertrouwen in hebben dat de dienstverlening bij De Zeeuwse op hetzelfde hoge niveau blijft als onze verzekerden gewend zijn, zijn we gaan onderhandelen. Inmiddels is een principe-akkoord bereikt en zijn we het DNB-traject ingegaan." Schroevers benadrukt dat ZLM in de toekomst nog wel als tussenpersoon blijft optreden voor de aov-portefeuille.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.