nieuws

AFM boos over aanpak hypotheek

Archief

Voorzitter Hans Hoogervorst van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft maandag scherpe kritiek geuit op de ‘trage’ aanpak van de tophypotheken door de Nederlandse politiek. Dat staat vandaag in Het Financieele Dagblad.

AFM boos over aanpak hypotheek

Hoogervorst is vooral boos over het feit dat de banken toch de gelegenheid krijgen door zelfregulering de verstrekking van tophypotheken te beperken. 'Nederlandse politici tonen zich nog steeds gevoelig voor de bankenlobby', zei hij maandag voor de radiozender BNR Nieuwsradio.
Hoogervorst: 'Nu gaat het weer maanden langer duren voordat er een regeling komt.' Volgens de voorzitter van de AFM, die volgend jaar april vertrekt, 'is het nu al twee jaar mopperen over een eenvoudige zaak'.

(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
De drijfveer van Dirk
(De Telegraaf, pag. 5)
 
Weinig vertrouwen in pensioenfondsen
(De Telegraaf, pag. 7)
 
Snel nieuwe regels voor hypotheken
(De Telegraaf, pag. 19, De Gelderlander, pag. 4)
 
Slechts weinig pensioenen gekort
(Volkskrant, pag. 20)
 

Uitvaart op een koopje

(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel