nieuws

Aegon verlaagt rente automatisch bij gestegen woningwaarde

Archief

Aegon gaat voor bestaande klanten de hypotheekrente automatisch verlagen als de waarde van de woning zodanig is gestegen dat de lening in een andere risicocategorie valt met een lagere bijbehorende rente. Het vervallen van de risico-opslagen levert klanten rentevoordelen van 0,1% op.

Aegon verlaagt rente automatisch bij gestegen woningwaarde

Aegon hanteert opslagen voor leningen tussen 75% en 90% van de executiewaarde en voor leningen tot 125% van de executiewaarde. "Wij hebben de rente altijd al aangepast voor klanten die zelf een verzoek deden aan de hand van een recente WOZ-beschikking of taxatie. Vanaf heden doen wij dit proactief voor onze klanten."
Aegon zegt nu al meer tevreden klanten te hebben, doordat de hypotheek standaard wordt verlengd op basis van de actuele woningwaarde en rente. "Nu gaan we een stap verder en verlagen we de rente van een hypotheek automatisch als na modelmatig taxeren blijkt dat het huis minimaal 10% in waarde is gestegen en een eventuele renteopslag kan komen te vervallen." De taxatiekosten zijn voor rekening van Aegon, die nu voor het eerst zo'n taxatie heeft toegepast op de volledige portefeuille.
De renteverlaging geldt niet voor NHG-hypotheken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.