nieuws

Zorgverzekeraar tart minister met fusie

Archief

Zorgverzekeraar DSW daagt minister Schippers (Volksgezondheid) uit door een ongewenste fusie door te zetten met het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis. Op voorspraak van Schippers is het kabinet juist van plan een fusieverbod tussen zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, en zorgverzekeraars in te voeren.

Zorgverzekeraar tart minister met fusie

Topman Chris Oomen van DSW, een zorgverzekeraar met bijna 450.000 klanten, ligt echter op ramkoers. „Misschien krijgt minister Schippers nu steun van premier Rutte, omdat die van haar eigen partij is, maar ik ben niet bang voor haar plannen”, aldus Oomen. „Er zijn mensen die mij zeggen dat ik moet buigen voor de minister en de NMa, en met twee woorden tegen ze moet spreken. Maar het is geen egokwestie, en die wil ik er ook niet van maken.”
(De Telegraaf, pag. 9)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Aegon in opspraak
(Het Parool, pag. 17)
 
Kwaliteit van advies over hypotheken verbeterd
(De Gelderlander, pag. 16)
 
SNS Bank zoekt bankdirecteuren
(De Gelderlander, pag. 16)
 
Pensioenstrop voor oude baas bij waardeoverdracht
(De Telegraaf, pag. 21)
 
ING bezorgd over regels
(De Telegraaf, pag. 28)
 
Stiekem de rente verlagen is er nu niet meer bij
(NRC Handelsblad, pag. 9)

Reageer op dit artikel