nieuws

Zorgpremie OZF Achmea ruim 10% hoger

Archief

Zorgverzekeraar OZF Achmea heeft de nominale individuele premie voor de basisverzekering in 2011 vastgesteld op € 107,75 per maand. De premie (op jaarbasis € 1.293) geldt voor de zogenaamde combinatiepolis; de jaarpremie van OZF is dit jaar nog € 1.173.

Zorgpremie OZF Achmea ruim 10% hoger

De premieverhoging van iets meer dan 10% wordt primair veroorzaakt door het toenemende gebruik van zorg in Nederland, stelt OZF. "Daarnaast moeten zorgverzekeraars een hogere bijdrage betalen aan de overheid vanwege een tekort in het Zorgverzekeringsfonds. Dit tekort is de afgelopen jaren ontstaan doordat in Nederland de werkelijke zorgkosten hoger waren dan de ramingen van de overheid."

OZF is een kleine verzekeraar, gevestigd in Hengelo, binnen de zorgdivisie van Achmea. De premies van de andere zorglabels van Achmea volgen later. Vanwege de grootte van de verzekerdenportefeuilles van merken zoals Zilveren Kruis Achmea, Agis, Interpolis en Avéro Achmea is meer tijd nodig om een goede premie te berekenen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.