nieuws

Werkervaring levert ‘WFT-certificaat’ op

Archief

Er komt een nieuw beoordelingsinstrument voor assurantiemedewerkers die jarenlange werkervaring hebben, maar niet over WFT-diploma’s beschikken. Het gaat om Erkenning van Verworven Competenties (EVC).

 

Na een reeks ‘assessments’ en toetsen door de Stichting Examens Financiële Dienstverlening (SEFD) krijgen medewerkers een ervaringscertificaat uitgereikt. Daarin zijn de competenties en vaardigheden vastgelegd. De deskundigheidscommissie CDFD kent aan het EVC-certificaat dezelfde waarde toe als aan een WFT-diploma.

 

Hoewel EVC officieel 1 januari van start gaat, heeft al een handvol bedrijven belangstelling getoond. "We zijn zelfs al gestart met de assessments", aldus coördinator Marina van ’t Klaphek van de SEFD.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.