nieuws

Weinig zorgverzekerden denken aan overstappen

Archief

Ondanks de aanzienlijke zorgpremiestijgingen die voor komend jaar worden verwacht, overweegt maar een klein deel van de zorgverzekerden om over te stappen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS/Nipo in opdracht van online intermediair Independer.

Weinig zorgverzekerden denken aan overstappen

Slechts 4,6% van alle zorgverzekerden is van plan om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Dat is nog altijd meer dan het percentage verzekerden dat eind vorig jaar daadwerkelijk voor een andere ziektekostenverzekeraar koos (4,3%), maar veel minder dan de 19% bij de invoering van de basispolis in 2006. "Hoewel de premies voor de zorgverzekering jaarlijks (fors) stijgen, heeft de consument zijn belangstelling voor overstappen verloren", concludeert Independer. "Verzekeraars kunnen vrijwel ongestraft de premies verhogen en de pakketten uitkleden."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.