nieuws

Uitzending Tros Radar over sturing van autoruitschade

Archief

Tros Radar gaat maandag (Nederland 1, 20.30 uur) aandacht besteden aan schadesturing door verzekeraars bij autoruitschade. En passant komt in de uitzending ook de verzekeringsparadox aan de orde: verzekeraars zouden belang hebben bij hoge rekeningen, omdat de consument anders de noodzaak van een verzekering onvoldoende zou inzien.

Uitzending Tros Radar over sturing van autoruitschade

Volgens de redactie van het consumentenprogramma dringen verzekeraars en herstelbedrijven te vaak aan op repareren of vervangen van een sterretje of barst in de voorruit: "Radar kreeg vragen binnen van consumenten die door hun verzekeraar naar de dure reparateurs worden gestuurd. Bij die grote ketens kost een nieuwe voorruit drie keer meer dan bij de kleinere bedrijven. Is al dat dure herstel wel altijd nodig en waarom heeft de verzekeraar geen belang bij een lage rekening?"

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.