nieuws

Stijging zorgpremie Delta Lloyd en Ohra onder 10%

Archief

Delta Lloyd verhoogt de premie voor de basispolis volgend jaar met 8,1%. De maandpremie komt daarmee op € 106,49 (98,50). Naast de restitutiepolis komt Delta Lloyd in 2011 ook met een naturavariant; die gaat € 95,49 per maand kosten. Bij Ohra blijft de stijging van de basispremie net binnen de 10%. De eigenlijke risicodrager op beider polissen is CZ.

Stijging zorgpremie Delta Lloyd en Ohra onder 10%

Naast de bestaande aanvullende polissen introduceert Delta Lloyd nog drie verzekeringen die alleen de meest noodzakelijke dekkingen bieden. De premie voor deze producten varieert van € 6,75 tot € 35,95 per maand. Voor de naturapolis en de drie nieuwe aanvullende verzekeringen wordt geen collectiviteitskorting gegeven. De bestaande aanvullende premies variëren van € 10,95 (was € 9,95) voor de Start-polis tot € 99,95 (was € 89,95) voor de Top-polis.
Internetaanbieder United Insurance claimt de voordeligste partij te zijn waar een Delta Lloyd-zorgpolis kan worden gesloten, met een basispremie van € 96,91 per maand en 20% korting op alle aanvullende pakketten.
Bij Ohra gaat de basispremie met 9,6% omhoog naar € 105,75 (96,49) voor de restitutievariant. De naturapolis Zorg Compact gaat € 95 (89,50) kosten, 6,1% meer dan dit jaar.
Zowel Ohra als Delta Lloyd heeft de vergoeding voor anticonceptiepil, die uit de basispolis is geschrapt, in de aanvullende zorgverzekering opgenomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.