nieuws

Reaal komt met aov voor hoger opgeleiden

Archief

Reaal heeft een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld, de Unim Plus-aov.

 

Het product is bedoeld voor directeuren-grootaandeelhouders (dga’s), (para)medici en adviserende beroepsgroepen als (register)accountants, notarissen, financial planners en organisatieadviseurs. Om in aanmerking te komen voor deze aov is minimaal een afgeronde hbo-opleiding nodig.

 

De Reaal Unim Plus-aov werkt met verzekerde daguitkeringen, die kunnen variëren tussen _ 40 en _ 500 (bij een leeftijd tot 35 jaar) of _ 600 (vanaf 35 jaar). De maximale uitkeringen per jaar bedragen respectievelijk _ 182.500 en _ 219.000. Zelfstandig ondernemers kunnen maximaal 80% verzekeren van de gemiddelde winst uit onderneming in de voorgaande drie kalenderjaren; voor dga’s geldt een maximum van 80% van het gemiddelde loon in de laatste drie jaar in de vennootschap.

 

Gedurende de eerste drie jaar geldt een instapkorting op de premie van 25% in het eerste, 15% in het tweede en 5% in het derde jaar. De maximale acceptatieleeftijd is 55 jaar. Een medische keuring is verplicht als de verzekerde daguitkering _ 274 of hoger is, of meer bedraagt dan _ 60 bij aanvragers van 46 jaar of ouder.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.