nieuws

‘Polisverkoop uitvaartondernemers leidt tot kwaliteitsverlies’

Archief

Voorzitter Leen van Loosen van de samenwerkende uitvaartorganisaties (Nardus) heeft bij de Nederlandse Bank en de AFM bezwaar aangetekend tegen de Nederlandse associatie voor Uitvaartadvies ( NavU) die uitvaartondernemers onder eigen naam polissen van North West Verzekeringen laat adviseren en verkopen.

‘Polisverkoop uitvaartondernemers leidt tot kwaliteitsverlies’

Van Loosen vindt het onbegrijpelijk dat "het WFT-diploma op deze manier wordt omzeild. De eisen op het gebied van kwaliteit en transparantie worden zo volstrekt genegeerd. Iedere zzp'er kan nu verzekeringen gaan verkopen. Deze praktijken schaden de hele branche."
Van Loosen heeft inmiddels van meerdere kanten bijval gekregen uit de branche. "Het kan zo wel heel snel gaan", zegt directeur Evert de Niet van uitvaartverzekeraar Algemeen Belang cynisch. "Iedereen kan zich vestigen als uitvaartverzorger en dan is het nog maar een klein stapje naar de positie van adviseur uitvaartverzekeringen."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.