nieuws

Opnieuw dwangsom voor Universeel Hypotheken

Archief

Universeel Hypotheken in Hilversum heeft voor de tweede keer een last onder dwangsom van € 4.000 per dag en maximaal € 80.000 gekregen. In april 2009 kreeg Anton Bonefaas, de feitelijk leidinggevende van het bedrijf, al een dwangsom omdat hij ervan werd verdacht te handelen zonder vergunning en hij het tegendeel niet kon aantonen.

Opnieuw dwangsom voor Universeel Hypotheken

Op 27 augustus is aan Universeel een tweede dwangsom met dezelfde boetes opgelegd omdat de toezichthouder beschikt over de informatie dat de feitelijk leidinggevende, vermoedelijk nog steeds Anton Bonefaas, niet voldoet aan de vakbekwaamheidseisen. De toezichthouder heeft ook harde aanwijzingen dat Bonefaas niet beschikt over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Op 30 juli 2009 kreeg de toezichthouder namelijk een melding van de verzekeraar van Universeel dat de polis is doorgehaald wegens wanbetaling. Alle verdere pogingen van de AFM tot opheldering liepen vervolgens dood op het stilzwijgen van het Hilversumse hypotheekbedrijf.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.