nieuws

ONVZ gaat MammaPrint vergoeden

Archief

ONVZ gaat de volledige kosten van de MammaPrint vergoeden. Dit is een diagnostische test voor de behandeling van borstkanker die € 2.675 kost, een bedrag dat niet onder de vastgestelde dekking voor de basisverzekering valt. ONVZ zegt na Zilveren Kruis de tweede verzekeraar te zijn die dit vergoedt.

ONVZ gaat MammaPrint vergoeden

Bij toepassing van de MammaPrint blijkt dat in 25% van de gevallen een chemokuur niet nodig is. Het aantal vrouwen dat na de behandeling van borstkanker nog een behandeling moet ondergaan zal hierdoor, landelijk gezien, dalen van 5.200 naar krap 4.000. ONVZ zegt nog geen inschatting te hebben gemaakt van de besparing die hiermee kan worden geboekt. "Voorop staat dat onze verzekerden moeten kunnen kiezen voor de beste zorg", zegt bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg. "De resultaten van MammaPrint zijn uitstekend. Inmiddels zijn al 13.000 vrouwen geholpen met deze test."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.