nieuws

Nu weer dwangsom voor bestuurders Future Life

Archief

De Nederlandsche Bank heeft een last onder dwangsom opgelegd aan drie bestuurders van Future Life: Erik van Westen, Jan van der Valk en Patrik de Backer. De vanuit Luxemburg actieve vennootschap, tevens handelend onder de naam Future Life Insurance Broker, is overigens failliet.

Nu weer dwangsom voor bestuurders Future Life

Het bedrijf kreeg zelf al in 2008 een dwangsom opgelegd door de AFM en een jaar later een dwangsom van toezichthouder DNB. Vanuit Luxemburg werden enkele malen Nederlandse tussenpersonen benaderd met ogenschijnlijk lucratieve vermogensproducten.
De last onder dwangsom is dit keer opgelegd, omdat de bestuurders niet hebben voldaan aan informatieverzoeken van DNB. De toezichthouder vermoedt dat Future Life in Nederland in strijd met de wet opvorderbare gelden aantrok van het publiek. Dat gebeurde met het product Blue Account. De dwangsom is € 10.000 per week en maximaal € 50.000.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.