nieuws

NN komt Adfiz tegemoet met aanpassing pensioenproduct

Archief

Nationale-Nederlanden heeft na overleg met Adfiz de compensatieregeling voor het intermediair bij het NN BedrijfsPensioen en het BedrijfsPlusPensioen aangepast. "Er komt een betere regeling voor de compensatie van het intermediair die niet ten laste komt van het product", meldt Adfiz.

 

NN kondigde in augustus aan dat de kosten in de beide semicollectieve producten per 1 september zouden worden verlaagd. Die zijn van gemiddeld 18% tot 19% teruggebracht tot 12,75% van de premie. Onderdeel daarvan is de afschaffing van afsluitprovisie; de doorlopende provisie van 4% blijft in stand. Als tegemoetkoming wilde NN tot 2014 wel maximaal 20% van het terugboekrisico laten vervallen.

 

Dat was voor Adfiz onvoldoende; de belangenorganisatie stelde dat de werkgever zou opdraaien voor de provisieverlaging, omdat die dan extra advieskosten zou moeten gaan betalen. Wat nu echter is afgesproken, willen beide partijen niet zeggen. "We gaan eerst werkgevers en werknemers informeren", zegt NN. Adfiz houdt eveneens de kaken op elkaar zo lang het informatietraject door NN niet is afgerond.

 

Behalve de aanpassing van de compensatie is ook afgesproken dat NN nadrukkelijk gaat wijzen op de rol van de adviseur. "In eerste instantie was deze positie geheel onderbelicht." Verder hebben adviseurs nu tot 1 januari de tijd om het informatietraject over beide producten uit te voeren.

 

Reageer op dit artikel